29 مهرماه سالگرد درگذشت نجومی خراسانی از اهالی شعر و ادب است که در صحن عتیق حرم اما رضا علیه السلام دفن شده است.

 

به گزارش راسخون به نقل ازفارس ، شیخ اسماعیل نجومیان اهل شعر و ادب بود و دیوان نجومی خراسانی از آثار اوست که به اهتمام فرزندش حسین نجومیان از سوی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی به چاپ رسیده است.

شیخ اسماعیل فرزند ملا ابراهیم نقاش و زرگر فرزند آخوند ملا محمد اسماعیل منجم خراسانی در ششم صفر 1302 ه.ق/ 1262 ه.ش در مشهد دیده به جهان گشود.

پس از آموختن قرآن مجید، نصاب و ترسل و دیوان حافظ را در مکتب خانه‌ها، کتاب جامع المقدمات را نزد پدر و ریاضیات و استخراج تقویم و علوم غریبه را نزد عمویش حاج ملا محمد مهدی منجم باشی و هیئت را نزد حاج غلامحسین معروف به حکیم زرگر فرا گرفت.

او بویژه در جوانی بیشتر اوقات خود را صرف مطالعه می کرد. جامع عباسی شیخ بهایی و ذخیره العباد آخوند ملا محمد کاظم خراسانی را که یک دوره کامل فقه به زبان فارسی است،‌بارها خواند و با رسائل عملیه مجتهدین آن عصر مقابله کرد و بر آنها حاشیه نوشت.

در دوره کشف حجاب به قصد اقامت دایم با خانواده به عتبات رفت،‌ ولی پس از شش ماه اقامت در کربلا به ایران برگشت و روستای شاندیز واقع در 24 کیلومتری غرب مشهد را برای سکونت برگزید و در آنجا علاوه بر اقامه نماز و ایراد خطابه به طبابت مشغول شد.

نجومیان شب جمعه 29 مهر ماه 1356/ 1397 ه.ق در حال خواب جان به جان آفرین سپرد و در صحن عتیق حرم اما رضا علیه السلام دفن شد.

 

/117/